بسیاری از افراد بویژه کودکان طعم شیر را نمیپسندند و میانه خوبی با آن ندارند. این موضوع بیشتر در کودکانی دیده میشود که ذائقه آنها به یکی از طعمهای اصلی بخصوص طعم شیرین گرایش پیدا کرده است.از نظر روانشناسی ذائقه کودک به طعم، نوع، بافت و شکل ظاهری غذا اغلب از شش ماهگی تا 16 ـ 15 ماهگی شکل میگیرد. حال اگر در این دوره زمانی که تغذیه کمکی کودک شروع میشود، مادر سعی کند از طریق مواد غذایی متنوع،طعمهای مختلف را به کودک بچشاند، میتواند ذائقه او را سرو سامان داده و به مصرف انواع مواد غذایی مختلف عادت دهد
یرای مشاهده به ادامه مطلب بروید.
اما در کودکی که مصرف خوراکیها و نوشیدنیهای شیرین در او به شکل یک عادت در آمده باشد، سایر طعمها برایش جذابیتی نداشته و دیگر نمیتواند شیرسفید بدون طعم را بنوشد.از این رو مادر ناچار است برای تامین نیازهای تغذیهای کودک از طریق شیر، او را به نزدیک ترین سوپرمارکت برده و از او بخواهد که از میان شیرهای طعمداری چون شیر کاکائو، شیر عسل و شیر قهوه یک نوشیدنی انتخاب کند.اما سوال اینجاست آیا میتوان شیرهای طعمدار را جایگزین دائم شیر سفید کرد؟ ارزش و خواص تغذیهای این شیرها چه میزان است؟اگر طعم شیر معمولی مانع مصرف این نوشیدنی شود، میتوانید گهگاه از انواع شیرهای طعمدار استفاده کنید، اما بدانید این شیرها در مقایسه با انواع ساده آن به دلیل چربی و شکر فراوان، کالری بالایی دارد و برای کودکان پروزن و بچههایی که زمینههای ارثی ابتلا به دیابت دارند، محدودیت مصرف دارد.نکته مهمتر آنکه در این محصولات اغلب از مواد طعمدهنده و رنگ دهندهای استفاده میشود که اگر منشا طبیعی داشته باشد، مشکلساز نیست اما اگر شیمیایی و سنتزی باشد، احتمال دارد در دراز مدت عوارضی برای مصرف کننده ایجاد کند بنابراین به دلیل آنکه کودکان در سنین رشد بوده و سلولها و بافتهای مختلف کبدی، کلیوی، گوارشی و... بدنشان در حال تکثیر و شکلگیری است، بهتر است والدین کمی حوصله به خرج دهند و شیر را به صورت خانگی با عسل، خرما، پوره میوهجات و ... با درصد بسیار کم شکر طعمدار کنند و در اختیار کودک دلبندشان قرار دهند.